360 fotografering

Hej och god morgon. Nu ska jag berätta allt om detta med 360 fotografering och det är inte så komplicerat som det låter. Det finns en sak du behöver tänka på och det är hur man får alla bilder på en gång.

Det första du behöver göra är att ta ett panoramafoto med din vanliga kamera. Detta ger dig sedan flera bilder på ett stort område, men de kommer inte att vara 360 grader.

För att få alla dina bilder sammanställda till en enda 360-gradersbild behöver du använda ett program som kallas för Photo stitching. Detta är ett program som finns tillgängligt på många olika plattformar, inklusive Windows, Mac och Linux.

Det går också att hitta gratisvarianten av dessa program online. Ett exempel på ett sådant program är Hugin.

När du har sammanställt alla dina bilder till en enda 360-gradersbild kommer du att ha skapat ett panoramafoto. Detta är inte det samma som ett vanligt fotografi, utan det är mycket mer omfattande och ger dig en mycket bättre upplevelse.

Det finns flera olika saker du kan göra med ditt panoramafoto. Du kan använda det för att visa ett stort område på en gång, men det är också möjligt att zooma in och ut för att se detaljer.

Det går också att använda panoramafotot för att skapa en virtual reality-upplevelse. Detta betyder att du kan titta runt i ditt panoramafoto som om du befinner dig i det verkliga livet.

För att kunna använda ditt panoramafoto på ett sådant sätt behöver du en VR-headset. Dessa finns tillgängliga från flera olika leverantörer och det går även att hitta dem på nätet.

Det finns också möjlighet att använda 360 fotografering för andra syften. Ett exempel på detta är att skapa en 3D-upplevelse. Detta görs genom att använda två olika bilder som tas från olika vinklar.

Hälsningar Linn i Stockholm